Volver

 



Yönetmen: Pedro Almodóvar
Yapım Yılı: 2006
Tür: Komedi/Dram
Süre: 121 dakika
IMDb: 7,6
Oyuncular: Penélope Cruz (Raimunda), Carmen Maura (Irene), Lola Dueñas (Sole)


Kadınların gücü, birliği ve dayanışması etrafında şekillenen film iki kız kardeş olan Raimunda ve Soledad'ın bir yangında kaybettikleri anne ve babalarının mezarını temizlemesiyle başlıyor.

Anne ve babasını kaybetmesi yetmiyormuş gibi bir de büyük bir yoksulluk ve hastalıklı bir kocayla yaşamak durumunda kalan Raimunda bir gün eve döndüğünde kocası Paco’nun tecavüz etmeye çalıştığı kızı tarafından öldürüldüğünü görüyor ve büyük bir soğuk kanlılıkla kocasının cesedinden kurtuluyor. Olayın ertesi günü teyzesinin de öldüğü haberini alıyor ama uğraşması gereken bir ceset olduğu için cenazeye katılamıyor.

Bu sebeple kardeşi sole tek başına cenazeye katılıyor ve orada annesi Irene’in hayaletiyle karşılaşıyor. Ne hayaleti ya, dediğinizi duyar gibiyim, sakin olun. Çünkü bu memleketin halkına göre ölülerin dönmesi alışılagelmiş ve olağan bir durum. O yüzden Sole de anasını aldığı gibi memlekete getiriyor işte. Bundan sonra da altı kadının yaşam mücadelesi ve dayanışmasını izlemeye başlıyoruz.

Filmde işlenen olaylar çok absürt gibi ilerlese de aslında hepsi bildiğimiz, yaşadığımız ya da duyduğumuz şeyler. O yüzden izleyen her kadının bu filmde kendinden bir parça bulması mümkün.

Benim filme puanım, 6/10.

Yorum Gönder