What Happened to Monday

 

Yönetmen: Tommy Wirkola
Yapım Yılı: 2017
Tür: Aksiyon/Fantastik
Süre: 123 dakika
IMDb: 6,8
Oyuncular: Noomi Rapace (Settman Kardeşler), Willem Dafoe (Terrence Settman), Glenn Close (Nicolette Cayman)



Gelecekte dünya nüfusunun aşırı artması sonucunda kaynaklar tükenme noktasına gelir ve devlet ailelerin artık yalnızca bir çocuk sahibi olabileceği, doğacak ikinci çocuğun Child Allocation Bureau denilen bir yerde dondurulacağını açıklar. Proje başarıyla devam ettiği sırada Terrence Settman yediz kız sahibi olur ve kızlarına isim olarak haftanın günlerini verir.

kızlarını evde gizlice büyüten Terrence bir süre onları evde eğittikten sonra bir plan yapar. Her kız, isminin olduğu günde dışarı çıkacaktır ve çıkan kişi gün içinde yaşadıklarını kayda almak ve kardeşlerine anlatmakla sorumludur. Bu plan senelerce başarıyla işledikten sonra bir gün Monday iş çıkışında eve dönmez ve kardeşleri onu bulmak üzere araştırmaya koyulur.

Noomi Rapace’in yedi farklı karakterdeki kardeşleri canlandırmakta oldukça iyi bir performans sergilediğini düşünüyorum. Willem Dafoe hakkında bir şey söylememe gerek yok, reis yine gerekeni yapmış.

Filmin konusunun oldukça ilgi çekici olmasına ve oyuncuların gayet iyi performans sergilemesine rağmen film vasat kalmış. Seyir zevki yüksek ve sürükleyici başlasa da bir noktadan sonra aksiyon pompalamaktan başka bir şey yapmamışlar. Bu da senaryonun bütün güzelliklerini arkaplana atmış gibi. Yani böyle izleseniz de olur izlemeseniz de gibi bir film olmuş.


Benim filme puanım, 5/10.

Yorum Gönder